WordPress software

Posted onCategorieŽnNieuws

WordPress was vroeger een Open Source project voor ontkiemende bloggers. Zo kon de gewone burger zijn leven ergens kwijt op het Internet.

Nu, jaren later, is WordPress een ‘opgeklommen’ stuk software dat ook prima dienst doet als CMS – Content Management System – dwz een sofwarepakket waarmee je een website voor een bedrijf of andere organisatie kunt samenstellen.

De centrale ‘core’ (kern) van het softwarepakket wordt verzorgd door duizenden vrijwilligers in een grote Open Source project. Vele mensen bieden gratis “thema’s” of templates aan voor gebruikers. Zodoende leren de programmeurs de knepen van het vak, en kunnen zij ook reclame doen voor ‘premium’ (betaalde) versies van hun thema’s mochten zij erg successvol mee zijn.

Al met al, een leuke toevoeging aan de wereld van internet websites want hiermee kan de atechnische gebruiker ook zijn eigen inhoud verzorgen zonder medewerking van een programmeur.

Voor de technische kant – het installeren en onderhouden van de software – moet je bij de handleidingen van WP zijn. Of je huurt een professionele verzorger zoals 2Sevens Media in.

Interesse of wil je een prijsindicatie ontvangen? Neem gelijk contact met ons op.